Thursday, August 21, 2008

blame it on the henny



Under 1920-talet var Harlem meccat för svart musik, men detta kom snart att förändras då Harlem utvecklades till att bli ett av de mest ökända ghetton i Amerika. Idag har vi ett nytt Harlem med en helt ny typ av musikscen, en ny generation och de som leder vägen med hiphop som protokoll är sedan många år – DIPSET (The Diplomats).

Medlemmar i kollektivet är bl.a Cam’ron, Jim Jones, Freekey Zekey, Juelz Santana, J.R Writer, Hell Rell, 40 Call, S.A.S., Dipskate och Jha Jha, men efter många avhopp och interna svårigheter väljer de att se sig som en rörelse istället för ett crew. Det fanns knappast ett mixtape i U.S.A där inte Dipset varit delaktiga på något sätt under deras storhetstid (2003-2005), med en outgrundlig mängd hits på gatan. Idag är de etablerade och kallar sig ”Harlem’s Soldiers” med en ”Rhyme Arsenal”.

Det krävs mer än en handfull rappare och kreativa beats för att skapa en rörelse så kraftfull som Dipset’s. Blockparties i deras regi har gått till historien som de största och mest hypade i New York. Snart tar de festen till Stockholm och klubb YES!/Kägelbanan – OH BOY!!!!

MORE INFO RUIGHT HERE

p.s. vår hemsida är in pimpin process... den 6 sept ser ni resultatet >> WWW.ILOVEYES.SE

No comments: